Wednesday, March 29, 2017

Pannkoogid moosiga

Iga suurepärase pühapäeva juurde kuuluvad pannkoogid moosiga, meega või lihtsalt suhkruga. Täpselt nii nagu endale kõige rohkem maitseb. Mitu nädalat rääkisid lapsed pannkookide küpsetamisest. Ja nüüd jõudis see päev kätte.
Üldiselt on pannkookide valmistamine lihtne ja jõukohane kõigile. Koostisosade nimekiri on lühike.
Pannkookide küpsetamiseks vajalikud toiduained on: piim, munad, jahu ning suhkur (mina armastan lisada ka vanilje suhkrut), näpuotsatäis soola, lisaks küpsetuspulbrit (kui seda ei juhtu olema, siis sooda teeb sama töö). Veidi õli praadimiseks.

Minu pühapäevased (või siis vahel ka mõne teise nädalapäeva) koogid valmivad tavaliselt tunde järgi - ehk siis ma ei mõõda täpselt välja koostisosi. Hea pannkoogi tainas on mõnusa konsistentsiga
(vahustamata vahukoore sarnane).

Siiski esialgu on võib-olla veidi lihtsam kui silme ees on mõningad koguste numbrid.

3-4 inimese jaoks võiks jaguda sellistest kogustest:
2 muna
2 spl suhkrut + 1 tl vanilje suhkrut
pool liitrit piima
0,5 tl soola
1,5-2 klaasi jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit või söögisoodat.



Klopi munad suhkruga ühtlaseks. Lisa piim ning jätka segamist. Selleks on mõnus kasutada visplit, et segu saaks ühtlane. Lisa aeglaselt jahu ning küpsetuspulber. Jätka vaikselt segamist. Ära lisa korraga kogu jahu kogust, sest muidu võib juhtuda, et tainas muutub liiga tihkeks. Kui tainas on valmis, lase tal veidi seista. Samal ajal aja pannil õli kuumaks. Pannkooke asu küpsetama siis, kui pann on täitsa kuum. Küpsetada võid nii pisikesi kui ülepanni kooke - täpselt nii kuidas parajasti tuju!

Nagu ikka jagasime tunnis ennast mitmesse gruppi. Sel korral oli meid 8 ja kõik said töötada paarides. Huvitav oli vaadata, kuidas kõigil oli täpselt samad kogused - kuid tulemus oli kõigil erinev. Kellel juhtus veidi soolane, kes küpsetas veidi üle. Pärast mõningast harjutamist tulid siiski välja ilusad ja ühtlased koogid. Katsime laua ning maiustasime koos mõnusa moosiga :)







No comments:

Post a Comment