Wednesday, March 22, 2017

Kartuli-hakkliha vorm hapukoorega

Miks mitte teha perele mõnus ja maitsev õhtusöök? Sel korral oli teemaks ahjuvorm. Üks minu enda lemmikuid, mida aeg-ajalt teha. Valmib ruttu, jagub pajudele ning on maitsev ka järgmisel päeval.

Vaja läheb:
kartuleid
Hakkimine täies hoos.
hakkliha
veidi piima
muna
sibul
sool, pipar
hapukoor
juust

Koori kartulid ning tee väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ning prae koos hakklihaga. Maitsesta segu soola ja pipraga. Samal ajal pane kartulid keema ja keeda ca 5 minutit. Võta kandiline ahjuvorm ning lisa selle põhja kiht kartuleid, siis hakkliha ning uuesti kartulid. Sega väikeses kausis / kruusis omavahel pool klaasi piima ja 1 muna (kui meeldib munasem, lisa 2 muna), maitsejärgi soola ja pipart. Vala vormis olevad komponendid seguga üle.
Pane vorm eelsoojendatud ahju (ca 180-200 kraadi) ning lase küpseda umbes 20 minutit, võta vorm ahjust ning puista peale juustu (sobib nii riivitud kui ka viilutatud juust). Pane vorm uuesti ahju ning lase juustul sulada (selleks hetkeks võid juba ahju temperatuuri maha keerata, kuna juustu jaoks on ashjus veel piisavalt soe). Umbes 5 minuti päevast on mõnus ahjuvorm valmis ning võid alustada serveerimist. Hapukoor on mõnusaks kastmelisandiks. Soovikorral võid kastmena kasutada ka mõnda teist endale maitsvat külma kastet.

Juustuta ja juustuga.





Head isu!

No comments:

Post a Comment