Tuesday, February 28, 2017

Brownie'd mustikatega


Pärast vaheaega esmaspäev tundus eriti oodatuna. Kõik osalised olid väga õhevil ja valmis küpsetama. Nagu ikka üle nädala oli käes magusa toidu valmistamine. Esmalt oli plaan valmistada vastlakukleid (sest teisipäev oli vastlapäev). Kahjuks aga, ei oleks need mahtunud ajalisse piirangusse. Nii et valisin valmistamiseks ühed oma lemmikud - brownie'd :) Seekord on inspiratsiooni saadud kokablogist http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee , kus algselt oli küll ette nähtud tegemine mustsõstardega, kuid paraku olid mul külmikus ootamas kõigest mõnusad mustikad Eesti metsast. 
Noored kokad tööhoos

Maitsva brownie valmistamiseks läheb vaja:

200 g tumedat 70%-lise sisaldusega šokolaadi
150 g võid
2 muna
200 g suhkrut
0,5 tl soola
150 g nisujahu
100-150 g mustikaid*

Sulata vesivannil** madalal kuumusel või- ja šokolaaditükid. Tõsta pliidilt ning lase veidi jahtuda. Klopi munad suhkru ja soolaga lahti, sega vispli abil šokolaadiseguga. Lõpuks lisa jahu, sega ühtlaseks. Kata neljakandiline umbes 23x34 vorm küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi. Aja spaatliga (kui spaatlit ei ole, kasuta nüri noa selga) ühtlaseks. Puista peale mustikaid. Võid osa neist vajutada kergelt tainasse.

Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit (Ära kasuta pöördõhuga režiimi, vaid tavalist alt ja ülevalt küpsetamise programmi)
. Lase jahtuda, lõika tükkideks, sõelu peale tuhksuhkrut.



Koolis olid meil kasutusel suured ahjuplaadid ning seetõttu tulid brownie'd õhukesed. Selleks, et tuleksid kohevamad ja paksemad, selleks kasuta väiksemat plaati või kata suurest ahjuplaadist pool.

Pannile valamine, silumine ja mustikatega
katmine
kõigi kolme minipere valmis küpsetised


* Mustikate asemel võid kasutada ka mustsõstraid või segada taigna sisse hoopis kreeka pähkli tükke.
**Suurem pott pliidile, väiksem pott šokolaadiga sisse. Väiksema poti põhi ei tohi ulatuda veeni. Vesi ei tohi päris keema minna! Jälgi, et veeaur ega vesi šokolaadipotti ei satuks, sest siis läheb šokolaad tükki.
Head maiustamist!

No comments:

Post a Comment