Erinevaid retsepte selle valmistamiseks leiab internetist igasuguseid - nii eesti kui inglise keeles. Seekordse retsepti võtsin Nami-Nami lehelt, kuigi tegin taaskord ka sealt veidi mugandusi.
Hakkame siis kokkamisega peale :)
200g suitsupeekonit,
500g spagette,
4 muna,
50g kõva juustu,
3dl toidukoort (sobib ka rõõsk- või vahukoor),
lisaks veidi soola ja purustatud musta pipart.
Serveerimisel kasutasime tomateid ning spinatit.
Alustuseks keedad spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks (ca 8 min), spagette või panna potti kas täispikkuses või pooleks murtuna.
Samal ajal, kui spagetid keevad, lõika peekon ribadeks või kuubikuteks (kuidas endale rohkem meeldib) ning pruunista pannil. Kastme jaoks klopi munad vispliga kergelt vahule, lisa riivitud juust (juustu peaks jääma ka peale raputamise jaoks veidi järgi) ja koor. Klopi kõik koostisosad omavahel läbi.
Selleks hetkeks peaks olema valmis nii peekon kui ka spagetid. Kurna spagetid. Aseta spagetid kaussi (potti), lisa juurde peekon ning vala peale kaste. Sega läbi, kaste peaks hakkama kuumusega (spagetid ja peekon) tahenema ning muna kastmes hüübima. Ära vala kogu kastet korraga, võib juhtuda, et kastet on liiga palju ja siis ei muutu pasta kooreseks vaid on vesine. Soovi korral võid pastat veel madalal kuumusel õrnalt läbi kuumutada, kuid siis tuleb järgida, et muna üle ei küpseks.
kolme miniperekonna hõrgutised |
Head isu! |
No comments:
Post a Comment