Thursday, February 9, 2017

Banaanimuffinid iirisevenisega

Nüüdseks siis juba tavapärane esmaspäeva pärastlõuna - kell 15.15 alustame kokkamisega kooli õppeköögis. Tore, et meile on lisandunud uusi huvilisi!

Täna oli esimene kord, kus tuli rakendada ka oma retsepti lugemise oskusi. Kõik said sellega ilusti hakkama.

Banaanimuffinite ja iirisevenise retsept on pärit Muffinite raamatust.

Koostisosad, retseptid ja noored, kes tahaks juba valmistama hakata :)
Alustame siis algusest. Muffinite vamistamiseks vajaminevad toorained (sellest kogusest jagub umbes 12 muffiniks):

1 banaan
100g nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
100g võid 
100g suhkrut (algses retseptis hele toorsuhkur, meie asendasime selle tavalise suhkruga)
2 muna.





Püreesta banaan. Vahusta või ja suhkur. Lisa munad, jahu ning küpsetuspulber. Klopi segu, kuni saad ühtlase massi. Lisa 

juurde püreestatud banaan. Jaota tainas muffini pabervormidesse ning küpseta ahju keskosas 12-15 minutit (190 kraadises eelsoojendatud ahjus). Kui koogid on kerkinud ning pealevajutamisel tagasi vetruvad, võid võtta muffinid ahjust ning tõsta jahtuma. 

Katteks määri muffinitele peale iirisevenist

Muffinid ahjust väljas ning glasuurimine täieshoos


Ootame kannatlikult muffinite valmimist




Iirisevenise valmistamine oli suurem väljakutse.
Iirisevenise valmistamiseks on sul vaja:
100g võid
125g kondenspiima
50g suhkrut 
1sl heledat siirupit

Venist võib valmistada nii mikrolaineahjus kui pliidi peal. Meil mikrolaineahju ei olnud, seetõttu tegime oma võõba pliidil.

Pliidil tehtud:
Sulata või (aga ära lase seda keema), sega hulka kondenspiim, suhkur ja siirup. Keeda segu pannil 4-7 minutit, pidevalt segades, et see panni põhja kinni ei jääks.

Mikrolaineahjus tehtud võõp:
Aseta või suurde kaussi ja sulata seda mikrolaineahjus umbes 30-40 sekundit. Sega hulka kondenspiim, suhkur ja siirup. Keeda ahjus 4-7 minutit täiel võimsusel, segades seda lõpupoole iga minuti järel, kuni omandab kahvatukuldse värvi.

Jäta võõp veidikeseks jahtuma ja paksenema ning siis määri see muffinitele :)

Võõba valmistamine oli veidi keerulisem ettevõtmine, kui muffinite küpsetamine. Ilus kuldne võõp valmis kahest pannist ühel. Teise panniga saime õppetunni, mis juhtub kui põhja kõrvetada. Tulemuseks oli maitsev pruun karamell, mida kõik hea meelega niisama maiustamiseks sõid, kuid muffinile peale määrida ei olnud seda võimalik (ei olnud kreemjas).


Head maiustamist!



Pilt ja meie valmistatud muffin.

No comments:

Post a Comment