Tuesday, January 31, 2017

Hamburger - kiiresti ja maitsvalt

Terve nädal räägiti sellest, kuidas võiksime teha hamburgerit. Päris ise ja omamoodi.
Õnneks on hamburgeri valmistamine suhteliselt lihtne. Meie ameerikapärane toit koosnes lihtsatest asjadest. Siiski tuli õpilastele ise valmistada vahele kotlett veisehakklihast ning sibulast ja praadida muna (mis ei olnudki nii lihtne, kui esmapilgul tundub).

Vajaminevad koostisosad olid: veisehakkliha, sibul, muna, kurk, salat, juust, tomat, loomulikult burgeri kuklid ning ketšup!* Maitseainetena kasutasime pipart ja soola.

Kõigepealt vaatasime üle toorained ja alustasime kotlettide tegemist sibula hakkimisega. Igaüks valmistas ise ette kotleti (kotlett koosnes hakitud sibulast ning veisehakklihast segatud maitseainetega, pressides selle kokku ilusaks kotletiks) ning küpsetas selle, lisaks harjutati ka muna praadimist.**
Samal ajal, kui mune praeti, lõikasime pooleks kuklid ning panime ahju sooja (sama oleks võinud teha ka pannil praadides või siis rösterit kasutades). Kui vajalikud toiduained olid praetud, algas loominguline toimetamine. Igaüks sai oma burgeri kokku panna just sellest, mis tema arvates sinna vahele kõige paremini sobis.
Lõpptulemus? Kõigil oli ees maitsev burger, tuju hea ja mõni oskus juures.

*Hamburgeri valmistamisel on suurepärane võimalus lasta oma fantaaasial lennata. Vahele võid panna kõike, mille järgi parasjagu isu on.
**Esialgne hirm - pannilt pritsib rasva - kadus õnneks päris kiiresti :)
Head isu!

No comments:

Post a Comment