Tuesday, January 24, 2017

Esimene katsetus köögis

Eile alustas Järveküla Koolis tegevust kokaring. Huvilisi oli kokku tulnud 8 :), mille üle on mul ainult hea meel. Tore on näha noori, kellel huvi köögis toimetada!

Alustuseks tegime midagi väga lihtsat. Kerge kihiline leivamagustoit, mis valmib ruttu ning on hea pakkuda ootamatutele külalistele.

  Magustoit ise on väga lihtne ja väheste komponentidega. Kõiki komponente lisada tunde järgi.


  
Vaja läheb kõigest riivitud leiba, suhkrut, vahukoort ja kompotikirsse :)
Alustame algusest:
Vaja läheb - õli, suhkrut, leiba, vahukoort ja kompotikirsse.
Alustad leiva riivimisest (hea kui leib ei ole väga pehme, on endal lihtsam riivida). Kui leib riivitud, segad kaussi veidi suhkrut (meie panime ca 2-3 spl ja pool pätsi leiba). Ajad pannil õli kuumaks, lisad leiva ning hakkad segama. Praed leiba kuni see on mõnusalt kõrbe - ettevaatust, et kõrbema ei läheks! Tõstad praetud leiva pliidilt ja lased jahtuda. Samal ajal alustad vahukoore vahustamist (u 1 spl suhkrut)*. Kui koor saab vahustatud, leiad endale sobiliku magustoidu kausi, kuhu komponendid lisada. Kõige alla läheb praetud riivleib, teiseks kihiks kirsid (kirsimahl muudab maitse mahedamaks), siis taaskord riivleib, lisa vahukoor ning kaunistuseks kirss kõige peale**.
Lõpptulemus - kausside asemel kasutasime
sel korral klaase.
*Vahukoore vahustamisel on oht - ülevahustamisel muutub koor võiks. Õnneks päris võiks koort ei vahustatud, kuid üks kausitäis jäi liiga kauaks miksrikäppade alla :) Siiski maitses ka see vahukoor väga hästi. Eks harjutamine teeb meistriks.
**Loomulikult võib kihte lisada rohkem, vastavalt kui suur on sinu magustoidu kauss. Kirsid võid asendada ka mõne muu kompotiga. 
8 vaprat, kes alustasid seiklusi köögis.

1 comment: